Fotograf

Kerstin Blomberg Gedda

Mitt intresse för att uttrycka mig och skapa i bilder väcktes redan i tonåren. Det handlar oftast om fotografi men också om måleri. Jag fotograferar såväl i färg som i svartvitt, alltifrån dokumentära och traditionella beskrivningar till mer konstnärliga tolkningar av motivet där ljus, dagrar, skuggspel, linjer, former och känslan spelar den största rollen.

Periodvis målar jag fortfarande i olja, akryl och akvarell. Fotografering och måleri har en hel del gemensamt och jag tycker om och får mycket inspiration av de olika uttrycksformerna.

Genom åren har jag gått en rad kurser med namnkunniga fotografer och andra konstnärer som lärare och inspiratörer. Jag har också genomfört ett par utbildningar inom fotografi – teori och praktik - vid högskolan i Jönköping.

Fotoutrustningen, som under alla år varit av märket Canon, består idag enbart av digitala systemkameror. Bearbetningen av bilderna gör jag i min dator. Alla mina större bilder - som kopieras på antingen fotopapper, canvas/målarduk eller akvarellpapper - låter jag ett fotolabb göra för mig.

Under åren har jag deltagit i en lång rad foto- och akvarellutställningar i Stockholm. Bland annat har jag haft bilder med på fotomässan i Älvsjö. Min make Sven Gedda och jag har dessutom haft flera egna utställningar i Falsterbo i Skåne.

 Mina bilder säljer jag främst via utställningar och via en bildbyrå.

TILLBAKA